Sivun "Kaalen kieli" versielöin eroloi

On otettu Wikipedii-späi
Syväindö on otettu iäre Syväindö on ližätty
Dankos10 (pagin | kohendukset)
Lizätty kategourioloi
Dankos10 (pagin | kohendukset)
pEi ole yhtehveduo kohendukses
Rivi 1: Rivi 1:
[[Failu:Finnish Romani.png|pienoiskuva]]
[[Failu:Finnish Romani.png|pienoiskuva]]
Kaalen kieli (''kaalengo tšimb'') on yks Suomen vähembistö kieli hos nečilleh 1.500 ristikanzuo sezo malttau sidä kieldy ruočis. Kaalen kieldy malttau paista 30% kaaleistu suomes hyvin da vie 50% malttau ellendie kieldy.Tänäpäi vai pieni vähembistö lapsistu malttau kieldy da se on vuaras kuolla. Kaalen kieldy voi opastuo Helsingis yliopistos da Rovaniemel on kielipezä <ref>https://www.kielikello.fi/-/suomen-romanikieli</ref> <ref>https://yle.fi/uutiset/3-6319825</ref>. Kaalen kieli on suanuh äijän sanoi suomestu.
'''Kaalen kieli''' (''kaalengo tšimb'') on yks [[Suomi|Suomen]] vähembistö kieli hos nečilleh 1.500 ristikanzuo sezo malttau sidä kieldy [[Ruočči|Ruočis]]. Kaalen kieldy malttau paista 30% kaaleistu Suomes hyvin da vie 50% malttau ellendie kieldy. Tänäpäi vai pieni vähembistö lapsistu malttau kieldy da se on vuaras kuolla. Kaalen kieldy voi opastuo Helsingis yliopistos da Rovaniemel on kielipezä<ref>https://www.kielikello.fi/-/suomen-romanikieli</ref> <ref>https://yle.fi/uutiset/3-6319825</ref>. Kaalen kieli on suanuh äijän sanoi [[Suomen kieli|suomestu]].


== Kačo sezo ==
== Kačo sezo ==

Versii 21. Sulakuuta 2020 kello 00.13

Kaalen kieli (kaalengo tšimb) on yks Suomen vähembistö kieli hos nečilleh 1.500 ristikanzuo sezo malttau sidä kieldy Ruočis. Kaalen kieldy malttau paista 30% kaaleistu Suomes hyvin da vie 50% malttau ellendie kieldy. Tänäpäi vai pieni vähembistö lapsistu malttau kieldy da se on vuaras kuolla. Kaalen kieldy voi opastuo Helsingis yliopistos da Rovaniemel on kielipezä[1] [2]. Kaalen kieli on suanuh äijän sanoi suomestu.

Kačo sezo

Lähtiet

  1. https://www.kielikello.fi/-/suomen-romanikieli
  2. https://yle.fi/uutiset/3-6319825