Ivan Rokačču

Lähteh Wikipedii
Ivan Rokačču
Rodivui: 1560
Roindukohtu:
kanzalližus:
Kuoli: 1615
Kuolendukohtu:
Rokačun mustopačas

Ivan Rokačču (läs vuvvennu 1560, Mujejärven piiri, Tiikši-kylä — läs 1615, Tiikši-kylä) - on karjalaine muanruadai, partizuanoin joukkoloin johtai, kudai oli ruoččilazien vastah XVI—XVII vuozisuan rajal. Vie häi oli Pohjois Karjalan okkupatsien vastah.

Eloskerdu[Kohendele | Kohendele tekstua]

Lopskoin pogostoin vuvven 1597 dozornoin kniigas on kirjutettu Rukajärven "voulostin parahis eläjäs" moskvalazes kirikön ruadajois Dmitrii Al'abjevas da Grigorii Kobelevas. Niilöin joukos oli kirjutettugi pogostan eläjäs Ivan Stepanov Rogačas. Sie on kirjutettu, ku Ivan Rogač eläy omas pihas Tiikši-kyläs.

Ivan Rokačču on pannuh muah kodoilumuas Tiikši-kyläs. Hänen kalmu on säilynnyh, sih kävväh matkustajat. Mändy, kudai kazvoi Ivanan kalmal, piettih pyhänny da sen rungoh riputettih kirjondettua käzipaikkua.

Vuvvennu 1950 A. Linevskii tutki Rokačun kalman. Sie oli löydetty miehen luurango, sego kaksi naizien da kaksi lapsien luuranguo, kuduadu tapetettih. Kuulužu atropoulogu M. Gerasimov piäkul'l'ukan mugah luadi Rokačun ulgonägö. Hänen rinduvestos on Karjalan kanzallizes muzeis.